Posted in ניקוי רעלים

לחיות בריא
זיהום האוויר, הרגלי התזונה הלקויים, השימוש הגובר והולך בחומרים כימיים (בניקיון הבית, בהדברה, בהכנת מזון ועוד), הלחץ והעומס; החיים בישראל של 2015 מציבים בפני הבריאות והשלמות הפיזית שלנו לא מעט אתגרים.

כדי להקדים תרופה למכה, שעלולה לנחות עלינו אם לא נשמור על עצמנו בהינתן כל האיומים המוזכרים, ניטיב לעשות אם נפתח אורח חיים כמה שיותר בריא ומאוזן.

לא חייבים להגיע למצב בו הגוף סובל ודורש ניקוי רעלים מסיבי, שיש לבצע בכמה שלבים. אז איך עושים את זה? הנה 7 רעיונות בריאים שתוכלו להתחיל ליישם כבר מהיום.

 

1. לאכול טבעי

תזונה כמה שיותר טבעית, המבוססת על מוצרי גלם מבטן אימא אדמה היא תזונה המיטיבה עם הגוף, והמספקת לו את עיקר האנרגיה הדרושה לו. רצוי לאמץ הרגלי אכילה טבעיים יותר, נטולי חומרים משמרים, שאינם מבוססים על מזון מעובד, על סוכר או על קמח לבן ועם כמה שפחות שמן.

 

2. לשתות הרבה

שתו כמה שיותר מים, וותרו על המשקאות המוגזים והתעשייתיים עתירי הסוכר והחליפו את הקפה בתה ירוק.

 

3. להגיד תודה

פתחו את הבוקר שלכם באמירת תודה. גם אם קמתם על צד שמאל, והכול נראה לכם שחור ומעצבן, מצאו משהו טוב בחייכם, שראוי להודות עליו. אמירת תודה מעלה את התדר האנרגטי בגוף, מה שבתורו מאפשר לפתוח את הבוקר עם מצבור אנרגיה ותחושות טובות.

 

4. להעריך את הלבד

מצאו 30 דקות ביום להיות עם עצמיכם. אל הזמן הזה תוכלו לצקת כל תוכן שתמצאו לנכון- מדיטציה, קריאת ספר, צפייה בזריחה או הקשבה לצלילי המוזיקה האהובים עליכם- במציאות שבה רובינו מתנהלים מתוך "צריך", חשוב להשקיע גם בדברים שפשוט עושים לנו טוב ומאפשרים לנו להירגע ולתפוס קצת שקט.

 

5. לפתח מודעות

נסו לפתח מודעות למחשבות השליליות שלכם, ולהחליף אותן במחשבות חיוביות. זהו תהליך קשה וסיזיפי, והוא מצריך מודעות גבוהה, אך אם תתמידו בו, הוא יוכיח את עצמו ויאפשר לכם להיות פחות טרודים, ומה שנראה לכם כיום רציני וכבד משקל (כמו העובדה שהבוס אינו מרוצה מהתפקוד שלכם בעבודה למשל), יהפוך שולי והרבה פחות חשוב.

 

6. לטהר את הבית

טהרו את הבית אחת לשבוע באמצעות עלי מרווה שרופים או על-ידי שטיפת הרצפה במי מלח. כך תוכלו להיפטר משליליות בחיים, שנתקעה לה, אי שם, מבלי שתוכלו לראות אותה ולשים לב לכך, בחללי הבית שלכם.

 

7. לנשום עמוק

הידעתם שבאמצעות הנשימה אנחנו מסלקים קרוב ל-70 אחוז מהפסולת בגופינו? הבעיות מתחילות כאשר יכולת הנשימה שלנו נפגעת, בשל הדחקת רגשות למשל, ואז לא מספיק חמצן מגיע לגופינו, כך שהפסולת "נתקעת" בתוכו, ובטווח הרחוק מייצרת חולי.

מצאו כמה דקות ביום לתרגל נשימה עמוקה, אל תוך הבטן. נפחו אותה כמו בלון בעת הכנסת האוויר, הוציאו את האוויר תוך הכנסת הבטן במקביל, וחזרו על הפעולה שוב ושוב במשך כמה דקות.